Wiellagers2

Controleren van de wiellagers

De wielspinner laat een onbelast wiel van een auto, bus, vrachtwagen, aanhanger of oplegger draaien op een hoge snelheid. Zo kunt u snel en eenvoudig vaststellen of er wiellagers versleten zijn.

Lees meer
Intercoolerslang2

Intercoolerslangen controleren bij vervanging turbo!

Bij het vervangen van de turbo wordt niet altijd de intercoolerslang gecontroleerd. Toch is dit zeer aan te raden want de intercoolerslangen kunnen poreus worden waardoor deeltjes loslaten die de turbo beschadigen. Ook bij een slang die op het eerste gezicht nog in goede staat is, kan deze door uitdroging beschadigen bij het vastzetten van de slangklemmen.

Lees meer
Logo Viapass

Kilometerheffing: indexering tarieven Vlaanderen en Brussel vanaf 1 juli 2018

De gewestregeringen van Vlaanderen en Brussel  voeren met ingang van 1 juli 2018 een indexaanpassing door in Vlaanderen en Brussel 
Het betreft een aanpassing van de tarieven aan de index der consumptieprijzen, zoals bepaald in het decreet/ordonnantie op de  invoering van de Kilometerheffing.  Vlaanderen en Brussel voeren een indexering door. De tarieven van Wallonië (Sofico) zullen geïndexeerd worden op 1 januari 2019.

Lees meer
Sinus01

Sinus omvormers: de perfecte energievoorziening

Zuivere sinusspanning: praktisch en veilig

De nieuwe sinusomvormers van de SinePower DSP-serie genereren een zuivere sinusspanning, die zelfs voor gevoelige 230 Volt apparatuur perfect geschikt is. 

Dankzij het grote ingangsspanningsbereik werken ze ook goed in moderne Euro 6 voertuigen met een slimme dynamo. In geval van overbelasting, oververhitting, over- of onderspanning schakelen de intelligente omvormers automatisch uit- en weer in als alles weer normaal is. De geïntegreerde ventilator past zich flexibel aan aan de belastings- en temperatuurcondities, waardoor hij aangenaam stil is. 

Lees meer
Werkene34 2

Vernieuwing wegdek E34 in Turnhout

Vanaf maart 2018 begint het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan een volgende fase van de vernieuwing van de E34 snelweg. Ter hoogte van Turnhout wordt het wegdek volledig vernieuwd. De E34 blijft tijdens de werken steeds open in beide richtingen (op één weekend na richting Antwerpen), maar het verkeer houdt best rekening met hinder. In beide richtingen moet het verkeer over twee versmalde rijstroken rijden. Het op- en afrittencomplex Turnhout-Centrum (nr. 24) is vanaf fase 1 (april) afgesloten aan de kant waar er gewerkt wordt. In totaal zullen de werken ongeveer vier maanden duren.

Lees meer
36k141326n50

Vervang nu nog gemakkelijker uw Knorr TEBS modulator

Dit nieuwe speciaal gereedschap is door Knorr TruckServices ontwikkeld in samenwerking met Gedore om de demontage van de TEBS modulatoren (ES2060, ES2090 en ES2095) makkelijker te maken. De diverse connectoren kunnen nu zelfs op moeilijk te bereiken plaatsen gemakkelijk, met één hand en in een vloeiende beweging gedemonteerd worden. Naar wens kan het speciaal gereedschap als complete set of als losse delen aangekocht worden.

Lees meer