Vraagt u zich af waarom het zo belangrijk is om uw olie regelmatig te verversen? Hier zijn drie redenen om ervoor te zorgen dat u het nooit meer uitstelt! Als u deze redenen negeert, zal uw auto stuk gaan en dat zal u veel geld kosten!

Olie raakt vervuild

Hoewel de moderne smeermiddelen additieven bevatten die uw motor schoon houden, bevat de olie na verloop van tijd verontreinigingen vanwege het verbrandingsproces in de motor. Roet kan bijvoorbeeld afzettingen vormen die uw filter verstoppen.

 

Olie wordt dikker

Wanneer de additieven in de olie minder goed werken, kan de olie niet langer het roet verspreiden of zuren neutraliseren. Daardoor wordt de olie dikker en dat betekent dat niet alle verschillende motoronderdelen nog worden bereikt of dat het veel te lang duurt om deze te bereiken. Hierdoor ontstaat meer wrijving, waardoor uw motor beschadigd en oververhit kan raken.

 

Minder bescherming van de motor

Dankzij de nieuwste innovatieve additievenpakketten bevat uw olie chemische componenten die uw motor beschermen tegen slijtageschade. Dit zijn additieven tegen slijtage, corrosie-inhibitoren, enz. Wanneer deze elementen worden afgebroken, draagt uw olie niet meer bij aan de bescherming van de motor en daardoor wordt deze gevoeliger voor corrosie en roest.
Wanneer u de juiste olie voor uw voertuig kiest en de olie op tijd ververst, wordt de levensduur van uw voertuig verlengd en daardoor bespaart u geld. Door onze productaanbevelingstool op onze website te gebruiken, kunt u voor elk voertuig het juiste smeermiddel vinden, op basis van model of merk.

Webbanner City