Laadluchtslangen 44299

febitip: Laadluchtslangen, altijd een veilig alternatief

Als een laadluchtslang lek is, verliest het betreffende voertuig een groot deel van zijn motorvermogen.  Dit is vooral bij zwaar beladen vrachtwagens een ernstig probleem, want die kunnen door gebrek aan vermogen meestal niet meer doorrijden.  Op basis van hun groot weerstandsvermogen onderscheiden de laadluchtslangen van febi bilstein zich door hun lange levensduur.

Lees meer
B160550

febitip: Remschijven - doorslaggevend voor de veiligheid

Op het vlak van kwaliteit gaat febi bilstein geen enkel compromis aan.  Na een grondige materiaal-en structuurstudie worden de meest optimale gietgrondstoffen uitgezocht.  Deze staan garant voor een betrouwbare werking en een lange levensduur van de remschijven.

Lees meer
VeiligStarten VoertuigAccu Bosch Actros

Veilig starten: verbruikersuitschakeling Actros

TIP VOOR DE WINTER

  • Mobiele telefoon en computer tijdens het rijden opladen en bij stilstand via de accu van het apparaat gebruiken.
  • Voertuigverlichting op de parkeerplaats altijd compleet uitschakelen, ook bij korte stops.
  • Zuinig omgaan met de interieurverlichting - liever minder lampen aan.
  • Radio bij stilstand alleen aanzetten as je echt wilt luisteren - en uitzetten als je de cabine verlaat.
  • Navigatiesysteem en alle apparaten bij  stilstand uitschakelen.
  • Bij elke bediening van een schakelaar wordt gedurende enkele minuten het complete CAN-bus-systeem (de computer) van het voertuig geactiveerd en het ruststroomverbruik verhoogd.
  • Hetzelfde geldt voor het openen van de deuren.
  • Koffiezetapparaten, waterkokers, magnetrons en ander apparaten die direct of met een transformator (24V naar 230V) worden gebruikt, zijn bij een stroomopname van 20 ampère en meer echte accukillers.
Lees meer
Headerproductinfo 2

Pinkdoos met uitvalcontrole voor LED-pinklichten

Knipperlichten zijn een belangrijk communicatiemiddel in het verkeer.  Hun goed werking is dan ook cruciaal voor uw veiligheid en deze van andere weggebruikers. In Europa is het verplicht dat u, als chaffeur, op de hoogte bent van het correct werken van uw knipperlichten.
Het als dat niet correct werken van de knipperlichten kan u akoestisch (geluidssignaal) of visueel (controlelampje) vaststellen.  Meestal gaat het controlelampje in het dashboard dubeel zo snel knipperen of helemaal niet meer knipperen wanneer één of meerdere knipperlichten niet meer werken.

Lees meer
Untitled 2

Protect-0 koppelhandjes

De betrouwbaarheid en veiligheid van onze producten zijn onze voornaamste zorg en wordt bij Haldex zeer ernstig genomen.  Als verantwoordelijk fabrikant hebben wij dan ook een kwaliteitsmanagement systeem dat onze producten niet alleen doorlopend onderzoekt, maar ook continu de prestaties evalueert van onze producten in de markt.

Lees meer
Inhoud01

ADR wetgeving 2015

Graag willen wij u informeren over de wijzigingen in de ADR regelgeving en de uitrustingen. De meeste wijzigingen zijn per 1 juli 2015 ingegaan.
Download hier ook de nieuwe gevarenkaart ADR 2015 (nederlandstalige versie).

Lees meer