Hengst Innenraumflyer 31

Hengstfilters: Vervang nu uw interieurfilters

Goede redenen voor een regelmatige vervanging.

- meer dan 99% van alle deeltjes en schadelijke stoffen worden gefilterd
- passagiers worden beschermd tegen pollen, fijnstof, allergenen en kiemen
- beperking van de geurhinder door gefilterde lucht
- geen condenswater en smeerlaag op de ruiten

Lees meer
Mba5410300103

febitip: Trillingsdempers voor de krukas

Trillingen aan de krukas zijn schadelijk voor verbrandingsmotoren.  Bij onvoldoende demping veroorzaken ze slijtage aan het krukmechanisme en leiden uiteindelijk tot een kortere levensduur van de motor.

Lees meer
47018

febitip: Schakeleenheden voor deurbediening

In moderne voertuigen maken elektrische componenten steeds vaker deel uit van de standaarduitrusting.  Hoe meer elektrische componenten er echter aanwezig zijn, hoe meer het voertuig onderhevig is aan storingen en defecten.

Lees meer

febitip: Altijd op het juiste niveau

Luchtveerkleppen zijn onmisbare onderdelen van bestuurderscabines met luchtvering.  Door een intelligente regeling waarborgen ze dat de bestuurderscabine altijd de juiste hoogte heeft.  Bovendien zorgen ze voor een goed rijcomfort bij wisselende lasten en diverse wegtoestanden.

Lees meer
Uitroepteken

febitip: Ontkoppelingsvork

Als onderdeel van de koppeling die de krachtoverbrenging regelt tussen motor en versnellingsbak is de ontkoppelingsvork onderhevig aan intense belasting en daardoor ook aan slijtage.  De ontkoppelingsvork SCA1737306 van febi bilstein is geheel voorgemonteerd.  U heeft maar één febi referentie nodig en daardoor bespaart u tijd en geld!

Lees meer
Laadluchtslangen 44299

febitip: Laadluchtslangen, altijd een veilig alternatief

Als een laadluchtslang lek is, verliest het betreffende voertuig een groot deel van zijn motorvermogen.  Dit is vooral bij zwaar beladen vrachtwagens een ernstig probleem, want die kunnen door gebrek aan vermogen meestal niet meer doorrijden.  Op basis van hun groot weerstandsvermogen onderscheiden de laadluchtslangen van febi bilstein zich door hun lange levensduur.

Lees meer
B160550

febitip: Remschijven - doorslaggevend voor de veiligheid

Op het vlak van kwaliteit gaat febi bilstein geen enkel compromis aan.  Na een grondige materiaal-en structuurstudie worden de meest optimale gietgrondstoffen uitgezocht.  Deze staan garant voor een betrouwbare werking en een lange levensduur van de remschijven.

Lees meer
VeiligStarten VoertuigAccu Bosch Actros

Veilig starten: verbruikersuitschakeling Actros

TIP VOOR DE WINTER

  • Mobiele telefoon en computer tijdens het rijden opladen en bij stilstand via de accu van het apparaat gebruiken.
  • Voertuigverlichting op de parkeerplaats altijd compleet uitschakelen, ook bij korte stops.
  • Zuinig omgaan met de interieurverlichting - liever minder lampen aan.
  • Radio bij stilstand alleen aanzetten as je echt wilt luisteren - en uitzetten als je de cabine verlaat.
  • Navigatiesysteem en alle apparaten bij  stilstand uitschakelen.
  • Bij elke bediening van een schakelaar wordt gedurende enkele minuten het complete CAN-bus-systeem (de computer) van het voertuig geactiveerd en het ruststroomverbruik verhoogd.
  • Hetzelfde geldt voor het openen van de deuren.
  • Koffiezetapparaten, waterkokers, magnetrons en ander apparaten die direct of met een transformator (24V naar 230V) worden gebruikt, zijn bij een stroomopname van 20 ampère en meer echte accukillers.
Lees meer
Headerproductinfo 2

Pinkdoos met uitvalcontrole voor LED-pinklichten

Knipperlichten zijn een belangrijk communicatiemiddel in het verkeer.  Hun goed werking is dan ook cruciaal voor uw veiligheid en deze van andere weggebruikers. In Europa is het verplicht dat u, als chaffeur, op de hoogte bent van het correct werken van uw knipperlichten.
Het als dat niet correct werken van de knipperlichten kan u akoestisch (geluidssignaal) of visueel (controlelampje) vaststellen.  Meestal gaat het controlelampje in het dashboard dubeel zo snel knipperen of helemaal niet meer knipperen wanneer één of meerdere knipperlichten niet meer werken.

Lees meer