Banner Febitipp 2

Motorolie is niet alleen blootgesteld aan een chemisch verouderingsproces, maar ook aan sterke slijtage als gevolg van de opname van kleine slijtagedeeltjes in de motor die de oliefilter niet volledig kan opvangen.  Om te garanderen dat de motor feilloos werkt, moet de olie met regelmatige interval ververst worden.  De oude olie wordt dan via de olieaftapplug uit het carter afgelaten en in een reservoir opgegevangen.

 

Voertuigen voorzien van een Euro 6-motor zijn omwille van het mindere gewicht en de kostenbesparing doorgaans uitgerust met een carter uit kunststof.  Voor deze motoren heeft febi bilstein een olieaftapplug met dichtingsring in kunststof in het assortiment.  Omdat kunststof op grond van de eigenschappen van het materiaal sneller verslijt waardoor een hermetische afsluiting niet langer gegarandeerd is, raden zowel de constructeur als febi bilstein aan om ook de olieaftapplug bij elke olieverversing te vervangen.

Febi48404 Olieaftapplug

Artikelnummer: D198281

Passend voor: MAN KAT, F 90, TGA, TGS / TGX, HOC, HOC, LION´S CITY, LION´S CLASSIC, LION´S COACH, LION´S REGIO, LION´S  STAR, NL Neoplan CENTROLINER, CITYLINER, JETLINER, STARLINER, TOURLINER, TRENDLINER DAF CF E6, XF E6