Ultra Seal Logo Print

Het Ultra-Seal team werkt al tientallen jaren direct of indirect in de bandenindustrie. Hun ervaring in de professionele transport sector heeft ervoor gezorgd dat zij bleven zoeken naar het  juiste product om op de Europese markt te introduceren.   Met Ultra-Seal hebben zij gevonden waar zij naar zochten. Bezoek www.ultra-seal.eu om alles te ontdekken over Ultra-Seal: The Ultimate Tyre Life Extender!

Demo Trailer On Bridge

Voordelen en toepassingen van Ultra-Seal

Temperatuurverlaging van de band: Dé nummer 1 bedreiging voor banden

Ultra-Seal beschermt banden tegen verwoestende warmteontwikkeling. Het geleidt warmte weg van het loopvlak van de band naar de velg, wat resulteert in een rijdende koelere band. Het is de ultieme warmtegeleider!

Minder inrijdingen en klapbanden

Kosten voor pechservice bij een inrijding of klapband zijn erg hoog. Tel daarbij op de stilstand of uitvaltijd van het voertuig,en de gemiste levertijd met boetes voor late levering. Ultra-Seal repareert de meeste gaten op het moment dat ze voorkomen,wat daardoor zorgt voor het tegengaan van een klapband die wordt veroorzaakt door kleine lekkages. En daarnaast zorgt het voor extra veiligheid voor de chauffeur. 

 

Betere bandenspanning: verlenging van de levensduur van de band

De levensduur van een band is sterk afhankelijk van een juiste bandenspanning. Ultra-Seal vormt een luchtdichte laag over het gehele oppervlak van de binnenzijde van de band, en sealt het. Het gaat porositeit, migratie van lucht en lekkage tegen, waardoor de band de juiste spanning kan behouden. Onderspanning veroorzaakt verhoogde bandslijtage en overmatige doorbuiging van de zijwanden van een band, wat spanning genereert in  de behuizing en leidt tot vermoeiing en uiteindelijk een klapband. De doorbuiging van de zijwanden veroorzaakt ook een onregelmatige slijtage van de band. 20% onderspanning kan de levensduur van de band tot wel 50% verkorten.

Verlaging van brandstofverbruik

Rijden met te lage bandenspanning zorgt voor een hogere rolweerstand en heeft een extreme invloed op het brandstofverbruik. 20% onderspanning verhoogt het brand stof- verbruik tot wel 5%! Dit betekent dat een kleine reducering al zorgt voor grote besparingen. 

Demo Trailer With 10 Nails Web
Punctured Tyre Web
Test Summary European Ultra Seal Test

Ultra-Seal wordt geleverd in 2 verschillende gradaties, speciaal ontwikkeld voor de juiste gebruikerstoepassing

Extra Heavy Duty (XHD) voor lichte bedrijfswagens  tot 7500 kg (hoge snelheid), trailers, trucks en bussen boven 7500 kg (hoge snelheid) en andere grote  machines die zich op hoge snelheid voortbewegen.

Extreme Heavy Duty (EHD) voor mijnbouw, de bouwsector en de agrarische sector (lage snelheid), militaire gevechtsvoertuigen en off-road voertuigen en uitrustingen.

Extreme verlaging van operationele kosten. Geschikt voor de gehele professionele transport sector.

Small Drum With Manual Pump Web

18,9 liter vat met handpomp

Large Drum With Automatic Pump And Trolley Web

208 liter vat met automatische pomp en trolley

  • het werkt voor de complete levensduur van de band
  • het beschermt het gehele oppervlak van de binnenzijde van de band
  • het zorgt voor extra veiligheid
  • het verlengt de levensduur van de band
  • het bevordert loopvlakvernieuwing
  • het vertraagt uitdroging en verslechtering van de behuizing
  • het is oplosbaar in water waardoor het schoonmaken gemakkelijk is
  • het beschermt tegen roest en corrosie
  • het voorkomt balans problemen
  • het heeft geen negatieve invloed op de garantie van de band 
  • het is geschikt voor alle methoden van vernieuwing

Advies? Offerte? Bestellen?