Nieuwe dynamometer maakt remsysteemtest nog betrouwbaarder!

Fras-le, wereldwijd bekend voor de hoge kwaliteit en de prestaties voor haar producten, heeft onlangs een nieuwe remmentestbank in gebruik genomen, waarbij simulaties en tests in remsystemen tot 2170kg/m² kunnen worden uitgevoerd.

Met deze ingebruikname versterkt het bedrijf zijn leidende positie in de markt met het grootste en best uitgeruste testlaboratorium in Latijns-Amerika.

Frasle01

de LINK 6900 in het labo bij Fras-le

Frasle02

Van innovatie gesproken: de nieuwe testbank heeft nu een toestel aan boord dat de hoeveelheid remlawaai kan identificeren en analyseren. Hierdoor creëert Fras-le tijdswinst bij de ontwikkeling van de frictiematerialen en kan men zich meer toespitsen op het testen. Het toestel is volledig geautomatiseerd en kan deze testen 24 uur per dag uitvoeren.

 

Naast de technische kenmerken van een traagheidsimulator, die verantwoordelijk is voor de nauwkeurigheid van de reproductie van echte remomstandigheden, is de nieuwe dynamometer voorzien van een statisch koppelmeetsysteem (gebruikt bij het testen en evalueren van parkeerremsystemen) en maakt het gebruik van een pneumatisch systeem om het remsysteem met een maximale druk van 12bar te testen.

 

Met deze investering in nieuwe technologie en het ontwikkelen van nieuwe productieontwikkelingsprocessen, is Fras-le uitgegroeid tot het enige bedrijf in Latijns-Amerika om een breed gamma aan remsystemen te testen (zoals bussen, vrachtwagens, trailers, commerciële voertuigen en personenauto's).

Frasle 4

Aanwezigheid Fras-le wereldwijd

Frasle03 2
Bottom Email Frasleapp