Sinds begin 2011 worden in eerste montage JOST koppelschotels aangeboden van het type JSK42 inclusief LubeTronic5-point. Deze LubeTronic 5-point is een geïntegreerd automatisch vetsmeersysteem bedacht en voorbehouden voor de koppelschotel.

Op vandaag zijn doorheen Europa reeds meer dan 20.000 voertuigen met dit systeem uitgerust. Dit systeem is uiterst ecologisch en economisch en draagt een vetreserve met zich mee die afdoende is om een volledig kalenderjaar te overbruggen. Ondertussen komen de eerste voertuigen nu binnen voor periodieke service intervallen.

Hierbij komt ook de vetreserve van de koppelschotel aan bod. Deze hoeft niet volledig te zijn geledigd vooraleer opnieuw kan worden bijgevuld.

Belangrijk is hierbij te weten dat enkel het door JOST verdeelde vet tot goede resultaten zal leiden en door ENKEL het gebruik van het door JOST aangeboden vet de volledige garantie van de koppelschotel blijft gevrijwaard. Aanwending van "vreemde" en/of ongeschikte vetsoorten kunnen leiden tot het verstoppen van leidingen en overbelasting van de elektronische pomp met panne's en defecten tot gevolg.

Enkel claims waarbij uitsluitend het JOST vet werd gebruikt kunnen in aanmerking komen voor eventuele garantie.

 

Technische specificaties:

  • LubeTronic 5Point is een centraal smeersysteem voor koppelschotels
  • De continuë smering zorgt voor een betrouwbare smering van de koppelschotel en de vergrendelingshaak.
  • Vetverdeling kan worden ingesteld voor gebruik bij lange afstandsverkeer en werfverkeer
  • Milieuvriendelijk en laag verbruik door de automatische dosering
  • Voldoende vet voor 1 jaar smering
  • Electronische (LED) niveau-aanduiding
  • Hervulbare smeernippels

Opgelet: Om een goede werking te garanderen wordt er aangeraden enkel JOST-vet te gebruiken!