Trailersteunen

Trailersteunen van de bouwserie Modul zijn buitengewoon veelzijdig. Door de modulaire bouwwijze met variabele montage- en aanschroefhoogten, diverse slingers en lengtes van verbindingsstangen alsmede vijf voettypen kan aan iedere wens van de klant worden voldaan.

Onder de serie Modul C zijn verschillende speciale steunpoten samengevat, die voor speciale toepassingen werden vervaardigd.

Beide series bieden overtuigende productvoordelen: de binnenliggende transmissie is optimaal beveiligd. In beide versnellingen vergt het draaien slechts een geringe inspanning. Hierbij beschikt Modul over een enorme hefhoogtevoordeel van max. 120 mm bij gereduceerde inbouwmaten. Dat de trailersteunen buitengewoon stabiel zijn en voldoen aan de strenge AAR-standaard, spreekt vanzelf.

JOST trailersteunen voldoen aan de Duitse wet op de veiligheid van apparaten (9 GSGV) en de hierbij behorende EC-richtlijn Machines (89/392/EWG, 91/386/EWG, 93/44/EWG, 93/68/EWG). Van toepassing zijn tevens de normen aangaande de veiligheid van machines (EN 292 deel 1 en 2, EN 294 en EN 349). In Duitsland dienen de TÜV-voorschriften en de toelatingsvoorschriften voor het wegenverkeer in acht te worden genomen. De trailersteun dient altijd in combinatie met de instructies van de bedieningshandleiding van de bijbehorende oplegger te worden bediend.

Koppelschotels en montageplaten

Koppelschotels zijn opbouwdelen voor trekkers en zorgen voor het koppelen van opleggers aan trekkers.

Koppelschotels zijn onderdelen waarvoor een constructievergunning nodig is om voertuigen te verbinden waaraan de hoogste veiligheidseisen worden gesteld. Voor iedere toepassing kan een passende koppelschotel worden geleverd – op deze wijze is altijd een veilige koppeling tussen de trekker en de oplegger gegarandeerd.

Bij de montage, ombouw achteraf en vervanging van koppelschotels, dienen de betreffende nationale voorschriften en de montage- en bedieningsinstructies van JOST in acht te worden genomen.

De JSK 42 is leverbaar met een grote keuze aan lagerbokken in alle gebruikelijke bouwhoogtes en gatenpatronen voor plaat- en framemontage. Afhankelijk van de uitvoering en bouwhoogte is een gewichtsreductie van 30 tot 60 kg mogelijk.  Een opvallend kenmerk van deze koppelschotel is ook de eenvoudige bediening: dankzij de comfort sluithendel kan de JSK 42 met één hand worden ontzekerd en geopend