Banner Febitipp

Een groot deel van de onderdelen voor de vrije markt wordt volgens strenge kwaliteitscriteria geproduceerd. Toch is voorzichtigheid geboden, want nog steeds wordt een aanzienlijke hoeveelheid onderdelen van minderwaardige kwaliteit aangeboden.  Dit is ook het geval die in NKW en PWK-aircosystemen worden gebruikt.

Aan de buitenkant zijn verschillen vaak niet te onderscheiden.  De binnenkant daarentegen verschilt vaak van het origineel en functioneert vaak niet naar behoren.  Een beduidend verschil in de hoeveelheid droogmiddel is iets dat vaak voorkomt.

Bij het gebruik van een droger van mindere kwaliteit kan een verhoogde graad van vochtigheid in het koelingsysteem ontstaan.  De grotere hoeveelheid water leidt tot roestvormining in het systeem, met als gevolg een snellere slijtage van de aircocomponenten.  Ijsvorming in het expansieventiel kan er op zijn beurt toe leiden dat het aircosysteem compleet uitvalt.

Onze tip: neem geen risico en gebruik een droger in eerstemontagekwaliteit.  Om vochtschade te voorkomen raden wij u aan de droger om de twee jaar te vervangen.

Naast drogers hebben wij nog andere componenten voor airco in eerstemontagekwaliteit in ons gamma, waaronder aircocompressoren en expansieventielen.

He8ft351197481

Febi nr. 47141

Artikelnummer: HE8FT351197481

OEM: 81.61910.6045

Advies? Offerte? Bestellen?