Als een laadluchtslang lek is, verliest het betreffende voertuig een groot deel van zijn motorvermogen.  Dit is vooral bij zwaar beladen vrachtwagens een ernstig probleem, want die kunnen door gebrek aan vermogen meestal niet meer doorrijden.  Op basis van hun groot weerstandsvermogen onderscheiden de laadluchtslangen van febi bilstein zich door hun lange levensduur.

De binnenlaag is oliebestendig en is niet alleen bestand tegen grote hitte, maar ook tegen agressieve verbrandsingsgassen.  De buitenlaag is bestand tegen alle bedrijfsvloeistoffen (olie, brandstof, koelmiddel, etc.) die niet alleen tijdens het rijden, maar ook bij onderhouds- en servicewerken aan het voertuig met de leidingen in contact komen.

Ook de speciale slangklemmen mogen niet vergeten worden.  De speciale constructie kan tijdens het rijden de uitzetting door warmte goed compenseren en kan dus veilig op de laadluchtslang worden bevestigd.

Laadluchtslang met montagemateriaal
Laadluchtslangen 44299

Bij febi bilstein zijn de laadluchtslangen en de slangklemmen individueel of als Prokit compleet met klemmen verkrijgbaar.

 

Passend voor:

MAN KAT, ÖAF, F 90, L 2000, M 2000, F 2000, TGA, TGL, TGM, TGS, TGX, HOC, Lion's, Lion's City, Lion's Classic, Lion's Coach, Lion's Region, ND, NG, NL, SL, SÜ, Neoplan Centroliner, Cityliner, Skyliner, Starliner, Tourliner, Trendliner

 

OE-nummers:

81.96301.0900 S1 (MAN & Neoplan)

 

Kenmerken:

Lengte: 282 mm
Binnendiameter: 90 mm
Kleur: rood

Onder voorbehoud van technische wijzigingen