Luchtveerkleppen zijn onmisbare onderdelen van bestuurderscabines met luchtvering.  Door een intelligente regeling waarborgen ze dat de bestuurderscabine altijd de juiste hoogte heeft.  Bovendien zorgen ze voor een goed rijcomfort bij wisselende lasten en diverse wegtoestanden.

Ze kunnen bijvoorbeeld defect raken door lekkages, wat drukverlies in de persluchtinstallatie kan veroorzaken.  Bovendien kan een gebrekkig onderhoud van de persluchtinstallatie die werking beïnvloeden.  Want door olierestanten kunnen de kleine kleppen in de behuizing vastkleven.  Verder kunnen er in de winter problemen ontstaan doordat ze vastvriezen, wanneer bijvoorbeeld de luchtdroger van de persluchtinstallatie niet correct werkt en er zich water in het systeem ophoopt.

Bij lekkages en storingen is een vervanging van de luchtveerklep noodzakelijk.  Als dit niet wordt vervangen, kunnen anderen onderdelen beschadigd raken.  Als de bestuurderscabine bijv. doorlopend tegen de veeraanslag slaat, worden de bumper en de lagers van de bestuurderscabine beschadigd.

febi bilstein biedt een brede keuze aan luchtveerkleppen voor bestuurderscabines

Artikelnummer:

B283616FEB

Passend voor:

Scania Serie 4 LKW, Serie P/G/R/T, DAF, Renault

OE-nummers:

1504 925 (DAF)
50 21 170 191 (Renault RVI)
1 430 545 (Scania)
1 372 512 (Scania)
1 399 776 (Scania)

Onder voorbehoud van technische wijzigingen